Det finns ett Ă„terkommande tema i min mejlkorg.

Den hÀr spaningen publicerades först i AGFO weekly, vÄrt nyhetsbrev, signa upp gratis hÀr

 
”Varför söker sĂ„ fĂ„ vĂ„ra pengar?”
”Kan du tipsa om entreprenörer som behöver stöd?”
”Varför Ă€r det sĂ„ fĂ„ ansökningar som handlar om innovationer för livsmedel och livsmedelssystem?”
Ja, ni lÀser rÀtt. Pengar och stöd finns, men mottagare saknas mÄnga gÄnger. Matsystemet skriker efter entreprenörer och idéer, bÄde frÄn etablerade som helt nya aktörer. Ofta mÀrker man dock att gemene man har kommit sÄ lÄngt frÄn matproduktionen att sektorn knappt finns i medvetandet. Och detta i en tid nÀr det behövs folk. En ny rapport av LRF med flera pekar pÄ att det under kommande Ären finns behov av att rekrytera drygt 40 000 fler personer (ca 15 000 inom lantbruket och drygt 25 000 i livsmedelsindustrin). Fler innovationer behövs ocksÄ.
Sverige ligger högt i Bloombergs ranking nÀr det gÀller generell innovationskraft, fast nÀr det kommer till matsektorn Àr vi först pÄ fjortonde plats i Europa. DÀrför ser vi nu flera initiativ som vill stÀrka innovationskraften, som till exempel Sweden Food Arena. Men eftersom undertecknad Àr en otÄlig jÀkel tog jag egen action i veckan.
Jag packade scenskorna (alla har vi vÄra egenheter) och Äkte till KTH Innovation Demo Day för att prata om matsystemets omvandling, denna gÄng med fokus pÄ agtech. I publiken fanns

LÀs hela nyheten hÀr


En nyhet frÄn Agfo - News

En nyhet frÄn Agfo