Nestlé hakar på trend om personaliserad mat, insekter snart lagligt i Sverige – och supermajs som väcker hopp. Häng med när vi summerar veckans nyheter inom agtech och foodtech.
NYHETER
Nestlé vill åt ditt dna – lanserar ny tjänst
Världens största livsmedelsföretag hakar på trenden med personaliserad näring med hjälp av artificiell intelligens, dna-tester och vår vilja att instagramma mat. Programmet lanseras i Japan som första steg. (Bloomberg) Läs här ➔
Godkända insekter snart i Sverige
Hussyrsa, buffalolarv och mjölmask är några av de insekter som ligger i pipeline för att bli godkända som livsmedel i EU – och därmed Sverige. Och detta redan nästa år! Bugburger reder ut vad som gäller. (Bugburger) Läs här ➔
Är folie av krabbskal och träfiber framtidens förpackning? 
Ett nytt material av träfiber och krabbskal skulle kunna ersätta dagens plastfolie, enligt forskare vid Georgia Institue of Technology. (Fooddive) Läs här ➔
Glömda grödor framtidens mat?
Bara fyra grödor; vete, majs, ris och sojabönor, står för två tredjedelar av världens livsmedelsförsörjning. Nu försöker forskare i Malaysia förändra det genom att blåsa liv i gamla grödor som hamnat i skymundan. (BBC) Läs här ➔
Livsmedelskedjan ska klimatanpassas
Spannmål och dricksvatten är två sårbara områden som pekas ut i Livsmedelsverkets rapport kring klimatförändringar. (Livsmedelsverket) Läs rapporten här ➔
Mät din klimatpåverkan med ny tjänst
Icas kunder kan

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo