AI kan göra odlingen mer lönsam, antibiotikaresistensen hos lantbruksdjur har tredubblats och det spås bli trendmaten 2020 – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Rapport: Gå längre än växtbaserat
Om livsmedelsföretag verkligen vill jobba på ett hållbart sätt måste de gå längre än att satsa på trender som växtbaserade produkter. Författarna till rapporten föreslår istället en femstegsplan för handling. (Food & Drink International) Läs mer ➔
”Målet är att tänka om hur jordbruk bedrivs”
Inget företag har tidigare tagit ett liknande grepp om jordbruket som Indigo Ag nu gör – och det med bönderna som huvudspelare. AGFO möter världens just nu med omtalade agtechbolag. (AGFO) Läs mer ➔
Det blir trendigt 2020
Nya och häftiga smaker framför välbekanta samt mat som gör oss mindre stressade. Det är två av de trender vi kan förvänta oss att se inom mat och dryck nästa år. (Foodnavigator) Läs mer ➔
AI kan få snurr på odlingen
Att odla grönsaker är ett tidskrävande jobb. Därför ställde ett forskarteam erfarna gurkodlare mot oerfarna, där de oerfarna hade hjälp av artificiell intelligens. Resultat? Odlarna som fick assistans av AI nådde högre lönsamhet. (Future Farming) Läs mer ➔
Studie: Antibiotikaresistensen tredubblad
Antibiotikaresistensen hos lantbruksdjur i låg- och medelinkomstländer har ökat markant och är nästan tredubbelt

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo