En mycket spännande vecka inom agtech och foodtech. Från ätbara robotar till nytt patent – vi sammanfattar läget!
 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis  Signa upp här
”En ätbar robot, tack”
En framtid där restauranger kan servera synnerligen personlig mat. Det är visionen för svenska designern Erika Marthins som jobbar med att skapa ätbara robotar av ätbart gelatin. ”Folk ser ofta teknik som något främmande. Men om du äter det, kanske det kan hjälpa dig att förstå det bättre.” (Wired) Läs mer ➔
50 hektar brukas av robotar
Franska startupbolaget AgreenCulture testar att odla majs på 50 hektar – helt med autonoma fältrobotar. (Jordbruksaktuellt) Läs mer ➔
”Vi är en del av ICA:s framtidsförsäkring”
En jakt på guldkornen. Så beskriver Ariella Rotstein, co-lead för innovationshubben ICAx, arbetet med att hitta nya lösningar som säkrar framtiden för matjätten. (Agfo) Läs mer ➔
Här är Europas största stadsodling
Startupen Bigh har öppnat sin första akvaponiska odling i centrala Bryssel. Den är 4 000 kvadratmeter stor och byggd på ett tak. (Agfunder news) Läs mer ➔
Svensk akvaponi ökar produktionen
Peckas Naturodlingar, som odlar fisk och tomat i en kretsloppsodling i Härnösand, har haft svårt att möta efterfrågan. Nu fördubblar man produktionen. (Pressmeddelande) Läs mer ➔
Microsoft vet vad du äter
Jätten tilldelades nyligen ett patent för ”Food Logging From Images”.

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo