Så kan svenska lantbrukare göra mer för klimatet, tankesmedja tror att mjölk- och köttnäringen kommer att kollapsa och traktorjätte presenterar självkörande konceptprodukt – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
 

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

9 experter: Det här är framtidens mat
Sensorer som mäter näring, matbutiker som odlar sin egen mat och skräddarsydda proteinprodukter. Dessa är några av de förutsägelser som nio olika experter gör om vad och hur vi kommer äta i framtiden. (Eatingwell) Läs mer här ➔
Så skapades det sjuka matsvinnet
Hur och varför har det stora matsvinnet uppstått? ”Vi hjälps åt att skapa ett systemfel”, säger forskaren Mattias Eriksson. (AGFO) Läs mer här ➔
Två teknikjättar ska revolutionera lantbruket
Yara och IBM har utvecklat en digital plattform där data ska användas för ge nya insikter till bönder. Kritiker varnar för att viktig kunskap kan stängas in, och att fokuset egentligen ligger på att öka försäljningen. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔
Han driver regenerativ gård i Sverige
På Över-Aspa gård utanför Nyköping bedrivs jordbruket enligt regenerativa principer. Bonden Martin Sylwan berättar om hur han gör och varför han valt att satsa på den regenerativa metoden. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔
Nationellt gastronomiskt center planeras
”Kockarna och restaurangerna måste vara med och driva utvecklingen”, säger krögaren

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo