Julklappstips, kommunal kamp för cirkulär matproduktion och året runtodling i 25 minusgrader. Häng med när vi summerar veckans nyheter inom matsystemet.
NYHETER
Då kommer Crispr-mat till butikerna
Bars på sojabönsolja, som blivit genediterad med hjälp av gensaxen Crispr, kan bli först ut att säljas i amerikanska butiker nästa år. Med Crispr går det att göra exakta förändringar i arvsmassan. USA har valt en annan väg än EU som klassat tekniken som gmo. (AP News) Läs mer här ➔
Bästa tipsen för hela julen
20 profiler tipsar om böcker och filmer att satsa på i jul. Kolla in deras smällkarameller inom mat, tech, lantbruk och hållbarhet. (AGFO) Läs mer här ➔
Dom banar väg för cirkulär matproduktion
Bort med linjärt tänk och in med cirkulära flöden där avfall ses som en resurs eller råvara. Det är Trelleborg devis när man nu tar fram en kartläggning över kommunens livsmedelsflöden för att producera mer lokalt. (Trelleborgs kommun) Läs mer här ➔
Vallmo får företaget att blomstra
 En nygammal gröda som vallmo odlas nu i Sverige. Vallmon blir en ingrediens till bakverk och går på export till Nederländerna. (Land Lantbruk) Läs mer här ➔
”Våga vara den jobbiga”
Henrik Åkerman på Food for Progress, Ariella Rotstein på ICAx, Samir El Sabini på SUP46. Foto: Brid
Hur påverkas innovation i förhållandet mellan startups och storbolag?

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo