Obemannad matbutik ska expandera med 200 enheter inom tre år, satsningar på minskat matsvinn ger stora pengar tillbaka och trender inom agtech 2019. Detta och mer när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få veckans nyheter direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Cellbaserat kött kanske inte så hållbart
En studie från Oxford University visar att det cellbaserade köttet inte nödvändigtvis är mer klimatsmart än traditionellt kött. Det cellbaserade köttet släpper ut mindre metan, men framställningen är energikrävande. (Land Lantbruk) Läs mer här ➔
200 nya butiker på tre år
Obemannade butiken Auto_Mat, som startats av 20-åriga Edvin Johansson, skalas upp. Nu gör han studieuppehåll för att göra affären till en franchisekedja med 200 butiker. (Market) Läs mer här ➔
Omtalad vertikalodlare i konkurs
Svensk-amerikanska bolaget Plantagon som utvecklar teknik för växthusodling i stadsmiljö har försatts i konkurs. (AGFO) Läs mer här ➔
Mat för biologisk mångfald i ropet
Satsningar på produkter och företag som bidrar till ökad biologisk mångfald lyfts fram i USA. Det kan bli nästa stora fokusområde i strävandet efter den hållbara maten, menar vissa. (Just-food) Läs mer här ➔
Minskat matsvinn blev vinstmaskin
Totalt 114 restauranger deltog i ett tre år långt försök där de gjorde satsningar för att minska matsvinnet. Försöket visar att för varje dollar restaurangerna spenderade fick de 7 dollar tillbaka i sparade

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo