Regenerativt jordbruk riskerar bli bluff, techprofil ska göra foder av vass och kan kaffe bli nästa stora proteinkälla? Häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Så kan framtidens matbutik se ut
E-handelsjätten Amazon köpte upp Whole Foods för två år sedan. Nu håller de på att ta fram ett nytt butikskoncept utan kassor och med digital prissättning. (Forbes) Läs mer ➔
Det krävs för lyckad digitalisering av jordbruket
Ett antal faktorer är avgörande framåt för hur lyckad digitaliseringen blir för jordbruket. Jonas Engström vid Rise pekar ut det viktigaste. (AGFO) Läs mer ➔
Första blockkedjan för småskaliga producenter
Att verifiera ursprung och öka kommunikationen mellan producent och konsument ska möjliggöras i Agrovektors satsning på blockkedjeteknik för småskalig matproduktion. Enligt vd Cecilia Ryegård är det unikt i sitt slag. (Jordbruksaktuellt) Läs mer ➔
Omställning till hållbar fisk innebar utmaningar
En hotellkedja bestämde sig för att enbart servera fisk som var hållbart fiskad och producerad i sina restauranger. Det gjorde att 34 arter försvann från menyerna. Idag är 90 procent av fisken de serverar lokalproducerad. (Fast Company) Läs mer ➔
Höginkomsttagare äter nyttigare
För varje spenderad 100-lapp lägger låginkomsttagare 70 kronor på onyttiga varor. För höginkomsttagare var motsvarande siffra 52 kronor. Det visar en ny rapport. (Fri Köpenskap) Läs mer ➔
Regenerativt jordbruk kan bli nästa

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo