Förra veckan sprang jag mellan två konferenser i Malmö: Nordic Agro Summit, med inriktning på jordbruket, och Foodtech-konferens om morgondagens livsmedelsindustri. Båda två i samma stad, under samma dagar. Det blev väldigt tydligt att det pågår två parallella fester i huset vi kallar livsmedelskedjan.
I ena änden digitaliseringen av jordbruket, agtech, där det händer enormt mycket kring teknik och utvecklingen av nya idéer, produkter och tjänster. Som Farmers Business Network som Google stöttar och som blivit en maktfaktor att räkna med. I andra änden foodtech-branschen där det bubblar av innovationskraft.
Hade jag fått önska hade konferenserna legat på samma ställe och pågått under dagarna tre istället. Dolores Öhman (MP), regionråd i Skåne berättade på foodtech-konferensen att det har tagit tre (!) år att ta fram deras livsmedelsstrategi. Varför? Jo, på grund av konflikterna i livsmedelskedjan.
Det finns utmaningar att lösa kring matproduktionen, både lokalt och globalt. Men AGFO tror mer på att kroka arm än att peka finger mot den andre som ohållbar eller orealistisk.
Därför kommer AGFO Talk under våren att handla om framtidens mat där vi betar av intressanta frågeställningar. Mer info om det längre fram!
Fyra andra saker från konferenserna:

Kolla in FreeHectare, ett brittiskt hektar där maltkorn har odlats enbart med förarlösa maskiner och

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo