De gör alternativ till palmolja på kaffesump, möbeljätte serverar växtbaserad köttbulle och ny metod ska revolutionera fiskodlingen – dags att summera veckans nyheter inom foodtech och agtech.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

En av världens största Kernza-odlingar finns i Sverige
Fleråriga grödor som vetegräset Kernza kan binda mer kol i marken och klara torka bättre. Samtidigt krävs större skördar och mer växtförädling innan den blir kommersiellt gångbar i Sverige. (Dagens Nyheter) Läs mer här ➔
15 sätt att minska matsvinnet
Hur kan matsvinnet minska i butik, restaurang och offentliga kök? Här listas inspirerande exempel och skarpa råd till beslutsfattarna. (AGFO) Läs mer här ➔
Matallians vill sätta pris på klimatutsläpp
Matjättar som Nestlé, Danone och Unilever går samman för att ställa krav på att den amerikanska regeringen ska ta ökat klimatansvar. De vill se politiska riktlinjer som baseras på vetenskap, inklusive ett pris på utsläpp. (Fast Company) Läs mer här ➔
Rapport: Lokalt är ett luddigt begrepp
I en studie med 20 000 konsumenter svarade 58 procent att det är viktigt att handla lokala matvaror. Samtidigt visade studien att vad konsumenterna anser som lokalt varierar mellan olika typer av matprodukter. (Grocery Dive) Läs mer här ➔
Miljoninvestering i cellbaserade räkor
Singaporebaserade företaget Shiok, som tillverkar cellbaserade räkor, avslutade nyligen en investeringsrunda.

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo