Svenskt bolag bland lovande EU-startups, klimatpositivt jordbruk och trender för 2019 – häng med när vi summerar veckan som har gått inom agtech och foodtech.
NYHETER
Trender och hälsosam mat för 2019
Svampsnacks, miljövänliga förpackningar och mat som stöttar jordbrukare är några av trenderna inom hälsosam mat, enligt matkedjan Whole Foods. Läs mer här ➔
Och här är proteinjätten Tyson Foods trendspaning för 2019. Läs mer här ➔
Fiskentreprenörer utmanar norska laxen 
Landbaserade fiskodlingen Gårdsfisk som kombinerar jordbruk med fiskodling expanderar. AGFO har intervjuat entreprenörduon som nu vill knyta till sig tio gårdar för kontraktsuppfödning av fisk. (AGFO) Läs mer här ➔
Finska Griidy börjar sälja insekter i Stockholm
Insektsföretaget Griidy trotsar förbudet och börjar sälja insekter i Sverige – redan i januari. (Bugburger) Läs mer här ➔
USA gör sig redo för det odlade köttet
Amerikanska myndigheter har enats kring hur man ska reglera cellbaserat kött, alltså kött från djurceller som just nu odlas i laboratorium. Det banar väg för de produkter som kan tänkas nå marknaden. (AFP/Yahoo) Läs mer här ➔
Kan jordbruket bli klimatpositivt?
Är ett klimatpositivt jordbruk möjligt eller är det en utopi? Fullt möjligt, menar Anke Herrmann, docent vid Sveriges Lantbruksuniversitet. (AGFO) Läs mer här ➔
Ökad matproduktion med datacenter
Kan spillvärme från ett datacenter öka den norrbottniska matproduktionen? Det ska utforskas i ett nytt forskningsprojekt. (NSD.se) Läs mer här ➔
Få styr på gården med VR
Dags att skrota

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo