En rad forskare svarade i Matlaboratoriets senaste podcast på frågan ”Vad kommer vi INTE äta i framtiden”.
Programledaren Per Styregård i samtal med Mattias Eriksson, SLU. Foto: AGFO
Under årets upplaga av Matologi spelade podden Matlaboratoriet in ett avsnitt på temat ”Vad kommer vi inte att äta i framtiden”. Programledaren Per Styregård samtalar i podden med sex forskare vid SLU om framtidens mat. Här kan du lyssna på hela podden.

Mattias Eriksson, matsvinn i butiker, restauranger och storkök, SLU.

– Jag hoppas att vi inte kommer äta sånt som driver mycket matsvinn. Det skulle i så fall betyda färre färskvaror vilket i mångas ögon skulle vara en tillbakagång. Och jag tror dessvärre att det är först i och med en större katastrof, som vi börjar lägga om våra kostvanor. Då kommer vi inte längre kunna bestämma vad och i vilken mängd vi vill äta något.

Jens Sundström, växtfysiologi, bioteknik och genteknik, SLU
 – Det mesta vi äter idag kommer vi inte äta – om man ser till sorterna. De byts kontinuerligt ut även om man inte är medveten om det. Till exempel vetesorterna byts ut var femte år. Många livsmedel som vi äter idag kommer att utsättas för ännu fler bakteriesjukdomar. Det gäller bland annat banan, kakao, vindruvor,

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo