Skördedags på kallt ställe, nya insikter om innovation i livsmedelskedjan, poddtips och Google redo att lära upp din maskinpark. Det och mycket annat i veckans omvärldsbevakning inom agtech och foodtech.
Första skörden – på Antarktis
Ute är det minus 20. Men nu har forskare i Antarktis skördat första växthusodlade grönsakerna utan jord, dagsljus eller växtskyddsmedel, som en del av ett projekt för att hjälpa astronauter skörda färsk mat på andra planeter. (Quartz) Läs här
 
Nya rapport ger insikter om innovation i livsmedelskedjan
Det finns stora möjligheter för företag i livsmedelsbranschen att skapa ökad tillväxt och lönsamhet genom ett mer ambitiöst innovationsarbete. Trots detta ligger livsmedelskedjan efter andra branscher i förmågan att skapa kommersiellt framgångsrika innovationer. (Macklean) Hämta rapporten här ➔
Digitaliseringen och AI i de gröna näringarna
Digitaliserad teknik och AI är här. Hör Fredrik Ljungdell som också kallar sig ”IT-revolutionär”, Peter Borring från LRF, Sofie Alvarsson från Gamlebygymnasiet, Gustav Friberg från Skogforsk och Cecilia Bågenvik från DeLaval diskutera möjligheter och utmaningar i ämnet. (Kunskapspodden) Lyssna här ➔
 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl varje fredag? Signa upp på AGFO weekly – gratis  Signa upp på studs här 

Ska göra kycklingkött av växter
Nya Seattle Foodtech har tagit in 1 miljon dollar i investeringar för att göra växtbaserade köttprodukter med målet att de ska vara i prisnivå med riktigt

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo