Dags att plugga in lurarna. Vi tipsar om svenska och internationella podcasts som rör sig i gränslandet mat, lantbruk, teknik och framtid.
Poddradiolyssnandet ökar i Sverige. Det visar den årliga rapporten ”Svenskarna och internet”. Och poddarna blir fler och fler.
Agfo dyker ner i floran av svenska och internationella podcasts.
svensk
Matlaboratoriet
Vad: En podcast om mat, samhällsutmaningar och hur vi ska äta i framtiden.
Längd: ca 20 minuter.
Vem står bakom: Openlab Stockholm.
Agfo rekommenderar: ”Så här äter du i framtidens storstad”
Per Styrgård håller i Matlaboratoriet
Per Styrgård, du är programledare. Vilken har varit den störta aha-upplevelsen under resan med Matlaboratoriet?
– Att intresset är så stort kring Matlaboratoriet och våra frågeställningar kring samhällsutmaningar, mat och forskning.
Vad händer framöver?
– Vi siktar på att spela in live under sommaren, och kommer med en ny säsong till hösten.
svensk
Feeder
Programledaren Daniel Säfström diskuterar stora och små frågor om mat tillsammans med gäster.
Längd: Varierar, från ca 10 till 50 minuter.
Vem står bakom: Livsmedelsföretagen.
Agfo rekommenderar speciellt: ”Han vill krossa myterna om industrimaten”
Missa inte trendspaningar, nyheter och intervjuer, signa upp på AGFO weekly
svensk
ATL-podden
Inför valet 2018 startar nu ATL – lantbrukets affärstidning – en podd om pengar och politik inom lantbruket. Programledare är Oskar Schönning, och han får in gäster i studion i varje avsnitt.
Längd: ca 45 minuter.
Vem står bakom: LRF Media.
Agfo rekommenderar speciellt: