Potatis kan ersätta plasten i engångsbestick, ny märkning ska visa matens klimatpåverkan och Storbritannien tar täten inom agtech  – det är några av nyheterna när AGFO summerar veckan.
Kräftdjur kan minska risken för salmonella i kött
En ny studie visar att ett ämne som utvinns ur skalet hos kräftdjur kan minska risken för E.coli med 90 procent. Dessutom kan det nästintill helt utplåna salmonella i nötkött. (The New Food Economy) Läs mer här ➔
Så kan blockkedjan ge lantbrukare mer betalt
Bind kolen i marken med hjälp av blockkedjeteknik. Det är en vinst för både ekonomi och miljö, menar två startups. (AGFO) Läs mer här ➔
Ny märkning ska visa matens klimatpåverkan
I Danmark är det på förslag att introducera en märkning på mat. Dess syfte är att hjälpa konsumenten att tydligt kunna se se vilken klimatpåverkan olika matvaror har. (The Local Denmark) Läs mer här ➔
Potatis huvudingrediens i nya bestick
Designern Pontus Törnqvist vill rädda världen med sina bestick. Istället för oljebaserad plast görs besticken av potatisstärkelse och vatten. (ATL, betallänk) Läs mer här ➔
Plöjningsfritt smartast för klimatet
I en rapport från FN söktes det mest effektiva och billigaste sättet för jordbruket att göra positiv skillnad för klimatet. Svaret är att jordbruket bedrivs utan plöjning. (Inside Climate News) Läs mer här ➔
Genombrott: Odlat kött utan serum från djur
Meatable, en nederländsk startup, säger sig ha

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo