Har du missat någon av årets gästspanare hos AGFO? Här är hela listan!
 Missa inga kommande trendspaningar – signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Jenina Dahlberg: Så kan orosmolnen skingras
”Det är komplext” är det vanligaste expertsvaret på frågan vad vi ska äta. Tvärtom menar Jenina Dahlberg.
Det är enkelt. Här är receptet: grunda med mat från växtriket, toppa med lite men bättre animalier, gärna ekologiskt och gärna lokalproducerat. Receptet varierar något men grunden är densamma och används av Livsmedelsverket, WHO, FN, Cancerfonden, EAT Lancet-kommissionen och WWF – och bekräftas ständigt av ny forskning. Så varför har ”det är komplext”-svaret blivit ett mantra? Kanske för att jordbruks-, hälso- och miljöfrågor är komplexa. Kanske för att det blir komplicerat om vi ska ned på detaljnivå, fokusera på enskilda livsmedel eller uppnå perfektion i varenda måltid. Men vi måste också kunna bjuda människor på enkla råd och förklara vad som gör störst skillnad, åtminstone om vi är intresserade av förändring. Läs hela Jenina Dahlbergs spaning här 

Elin Aronsen Beis: Därför vill jag inte kalla mig startup
Startups – ett hett epitet som attraherar investerare och som förknippas med någonting större och bättre. Eller är det en rubrik på en evig gratisresurs för näringslivet att putsa fjädrarna med? Entreprenören Elin Aronson Beis berättar om startuplivet och ger en känga till näringslivet.

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo