Så ska vi äta för planeten och hälsans skull, Sveriges första rödbetskokeri öppnat och experterna siar om hur vi handlar mat år 2069. Detta och mer när vi summerar veckans nyheter.
Hundmat av insekter ute på marknaden
Husdjur står för 20 procent av världens totala konsumtion av kött och fisk. Insekter är enligt experter en mer hållbar proteinkälla, och nu har britterna möjligheten att välja ett hundmatsalternativ med ett mindre tassavtryck. (The Guardian) Läs mer här ➔
Rapport: Så kan hur vi äter förändra vår framtid
Vi behöver halvera vår konsumtion av rött kött och socker, och öka vårt intag av växter och fibrer. Detta för vår hälsa och planetens skull, enligt en ny rapport. (The Guardian & EAT) Läs mer här ➔ och hämta rapporten här ➔
Så kan en container trygga utfodringen
Containrar finns redan som alternativ för odling av sallat och örter. Nu är det lantbrukarnas tur att säkra tillgången på foder, oavsett väderförhållanden. (AGFO) Läs mer här ➔
År 2069 köper maten sig själv
Framtidens matköp förutspås se väldigt annorlunda ut jämfört med idag. Mobila automatiserade mini-butiker och matbutiker som ser ut som showrooms är två av förutsägelserna. (Medium) Läs mer här ➔
Grödor som kan motstå den globala uppvärmningen
Forskare har lyckats identifiera hur växter känner av temperatur och ljus. Detta banar väg för möjligheten att utveckla grödor

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo