KOntakta oss
kontakta oss

Hunger och protein på allas läppar

21 september, 2018

Cellbaserat kött, integrerat växtskydd och om varför hungern inte utrotas. Agfos gästspanare Daniel Skavén Ruben rapporterar från två globala jättekonferenser.

Från politik…

Konferensen Towards Zero Hunger som nyligen hölls vid Wageningen universitet (WUR) i Nederländerna samlade fler än 700 personer från över 60 länder. Målet: Hitta lösningar och skapa partnerskap för att nå FN:s globala mål om avskaffad hunger, bättre kost och ett hållbart jordbruk fram till år 2030.
Få ställen är bättre lämpade än Nederländerna och WUR för dessa samtal; landet har blivit världsledande på jordbruksinnovation och -export, bland annat genom just sitt starka samarbete mellan den offentliga, privata och akademiska sektorn.
Och samarbete behövs. Ett exempel är integrerat växtskydd (IPM); det räcker inte att ett universitet forskar fram en miljövänlig lösning som näringslivet kommersialiserar, om inte myndigheterna klarar att kontrollera och reglera den.
Talare som Akin Adesina, ordförande vid African Development Bank, Ertharin Cousin, före detta direktör för FN:s World Food Programme och Paul Polman vd vid Unilever var eniga; viljan och resurserna som behövs för att avskaffa hungern finns redan, men ledarskapet saknas. Paul Polman tror dock att den biten kommer falla på plats. “Varje företag måste vara en del av lösningen och omfamna FN:s globala mål, eller så kommer de att utplånas inom 30 år.”
…till teknik
Om mötet i Nederländerna handlade om utmaningar, handlade Good

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu