Så handlar du mer klimatsmart, de ska göra cellbaserad wagyu och Ikea ska bli självförsörjande på sallad. Följ med när vi summerar veckans nyheter.
NYHETER
E-handelsjätten börjar odla
Spenat, kål, sallat och så småningom även frukt – detta ska kinesiska Jingdong odla i sin nya hydroponiska odlingsanläggning. (Tamebay) Läs mer här ➔
Så handlar du klimatsmart
Vad gör min insats för skillnad? Kanske inte så mycket, men om alla gör något kan många bäckar små bli en stor flod. Här är sex sätt att faktiskt bli lite smartare i affären. (AGFO) Läs mer här ➔
Möbeljätten ska bli självförsörjande på sallad
Ikea ska under 2019 börja odla sallad i containrar utanför deras varuhus i Helsingborg och Malmö. Näringen till grödorna ska utvinnas från matavfall i företagets restauranger, och på så sätt skapa ett cirkulärt system. (Svenska Måltider) Läs mer här ➔ 
Ätbara förpackningar från havet
Ätbara förpackningar av sjögräs ska kunna ersätta engångsförpackningar, flaskor och bestick som annars görs av plast. (Financial Times)  Läs mer här ➔
Framtidens meny på Nobelbanketten
Kocken Klas Lindberg och Friederike Ziegler, forskare inom hållbar sjömat, siar om framtidens nobelmeny. Alger, sjökorall och clarias kommer upp som tänkbara ingredienser. (RISE) Läs mer här ➔
De gör cellbaserad wagyu
Japansk wagyu är känt som ett av världens mest exklusiva kött. Nu ska JUST, Toriyama och Awano Food Group samarbeta för att odla, distribuera och sälja

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo