Ny rapport visar att investeringarna i ny teknik behöver öka, entreprenör satsar på svensk hampa, MatHem kliver in i hemtjänsten – där har du några av veckans nyheter inom foodtech och agtech.
PENGARNA
Investeringarna behöver öka
En ny rapport från World Economic Forum visar att livsmedels- och jordbrukssektorerna har investerat mindre i ny teknik än andra sektorer. Detta trots att många framtidens utmaningar skulle kunna hanteras med ny teknik. (Land Lantbruk)
MÄNNISKORNA
Krönikör tror på labbodlat kött
”Jag hoppas att Impossible Foods ska göra allas vår framtid. När företaget kommer till Europa vill jag vara med”. Det skriver krönikören Margit Richert. (SvD.se)
MÄNNISKORNA
Stora planer för svensk hampa
Entreprenören Ebba-Maria Olson har nyligen utvecklat en kallpressad ekologisk hampfröolja, och är övertygad om att produkter från den kontroversiella nyttoväxten har framtiden för sig. (ATL, betallänk)
Psst
Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly, din bästa kompis i din inbox! Vi tar oss an framtidens matkedja, varje fredag morgon   Signa upp på studs här 
MÄNNISKORNA
De satsar på framtidens mat
I veckan presenterades de nya planerna för Findus anläggning i Bjuv som ska tas över av Foodhill AB från den 1 mars. Målet att skapa ett livsmedelscentrum med internationell tyngd som är inriktat mot framtidens mat och kretsloppstänkande. (Land Lantbruk)
MÄNNISKORNA
Näringsfysiologen om ätbara

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo