I världens mest omfattande matlaboratorium designar kockar och forskare inom virtual reality och 3D-printing matupplevelser på en helt ny nivå.
– Vår verksamhet är unik i sitt slag eftersom vi kombinerar experimentell psykologi med helt nya teknologier på en och samma plats, säger Wender Bredie.
Den nederländske professorn chefar över avdelningen för matdesign och konsumentbeteende på Köpenhamns Universitet. Här forskar 25 personer samt ett 30-tal master- och kandidatstudenter på ämnen som matkemi, smakvetenskap, sensorisk vetenskap, näringslära och konsumentvetenskap i de sju toppmoderna laboratorier som utgör Future Consumer Lab.
– Vi har också nyligen etablerat vårt Gastro Science Lab där vi samarbetar med naturvetare, studenter och kockar som sysslar med kulinarisk innovation och där vi också kan få entreprenöriellt stöd i olika projekt, berättar professorn.
I gastrovetenskapslabbets 75 kvm stora kök utforskar företag, studenter och forskare det gastronomiska potentialen hos nya matinnovationer. Foto: Claus Boesen
Genom att både skapa innovationer och undersöka hur folk upplever dem analyserar Future Consumer Lab framtida behov hos både konsumenter och planeten.
– Man kan säga att vi arbetar i skärningspunkten mellan hållbar matdesign, hälsa och individualiserad mat. Bland annat har vi undersökt möjligheten att 3D-printa individanpassad sjukhusmat där patienter skulle kunna välja mellan olika smaker och konsistenser. Längre fram kan man

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo