Forskare jämför näringsvärden i växtbaserade livsmedel och traditionella köttbaserade, Sverige testar retursystem för take away-förpackningar och i USA kan man få mat på recept. Häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Näringsvärden i växtbaserat vs kött
Här är rapporten som granskat näringsinnehållet i vissa växtbaserade livsmedel, såsom Quornburgare och hajpade Beyond Burger, jämfört med en vanlig hamburgare. Slutsats – det går inte att säga om de nya eller traditionella produkterna är mest hälsosamma. (Food Climate Research Network) Läs mer ➔
Take away-förpackningar i retursystem
Engångsartiklar står för 43 procent av nedskräpningen i EU. Nu testas ett retursystem för take away-förpackningar på restauranger i Stockholm, Uppsala och Göteborg. (IVL- Svenska miljöinstitutet) Läs mer ➔
Så mycket matsvinn kan doneras
5 000 ton matsvinn om året skulle kunna gå från grossist- och producentledet till donation. Det framgår av matsvinnsrapporten som Chalmers Industriteknik tagit fram på uppdrag av Sveriges Stadsmissioner. (AGFO) Läs mer ➔
De vill att bönder ska tjäna på kolinlagring
Tillsammans ska Nori och Locus AG göra kolinlagring lönsamt. Nyckeln till framgång ska vara Noris oberoende marknadsplats och Locus AG teknik för att öka grödornas och jordens förmåga att binda koldioxid.(Agroprofessional) Läs mer ➔
Nu går det att få mat på recept
Läkare skriver ut recept på mat. Livsmedelskedjan Kroger testar ett nytt

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo