KTH Holding går in som delägare i Nutrient, ett foodtech-bolag som bland annat gör Tempeh av svenska ärter och forskar på insekter som råvara.
– Allting blev klart idag, de köper en liten andel av bolaget, säger Adam Engström, grundare av Nutrient till AGFO.
Nutrient startade 2016 och i höstas kunde den första växtbaserade produktserien, Tempeh, börja säljas. Enligt Adam Engström ger stödet från KTH Holding möjlighet för företaget att ta nästa steg i utvecklingen.
– Av de cirka 300 affärsidéer som stöttas varje år av KTH Innovation, går KTH Holding in i ungefär 5 bolag som delägare. Vi tror mycket på Nutrients affärsidé och team, säger Lisa Ericsson, vd på KTH Holding i ett pressmeddelande.
Att utveckla klimatsmart mat med hög proteinhalt, som Tempeh, är ett av Nutrients två ben.
Det andra är att ta fram ett system för att kunna odla insekter i stor skala som livsmedelsingrediens.
LÄS OCKSÅ: Startupexperten: ”Det finns en sanslös potential”
Fakta
Nutrient kom in i KTH Innovations förinkubator i november förra året. Nutrient har också blivit ett av de fem bolag som blivit intagna i Sting Incubate.
Nutrient skapar nya innovativa livsmedel, och jobbar även med svinn från industri och jordbruk för att göra nya produkter.
Missa inte fler intervjuer och spaningar, signa upp på