Förarlösa traktorer, nya frukttrenden och prisat svenskt världsunikt samarbete kring hållbarhet. Häng med när vi summerar veckan som har gått inom foodtech och agtech.
NYHETER
Mattrender att hålla utkik efter
Pytteförpackningar, återanvändning och DNA-styrda dieter är några trender framöver enligt Food & Friends trendrapport för mat- och dryckesvärlden. Och håll utkik efter frukten Jackfruit. (Food Supply, Elle Mat & Vin) Läs här ➔ och här ➔
”Det gäller att hitta vad som gör skillnad”
Konkurrenter krokar arm i världsunika initiativet Hållbar Livsmedelskedja. Agneta Påander (bilden) på Orkla Foods Sverige har varit med och tagit fram vägledningen som vann Livsmedelspriset 2018. (AGFO) Läs här ➔
Agneta Påander, Orkla Foods Sverige. Foto: AGFO

Odlingssätt kan spara pengar
Conservation Agriculture, ett odlingssätt där man jobbar med mellangrödor och undviker plöjning, kan ge många fördela som förbättrad likviditet och jordhälsa, enligt en ny rapport. I Sverige är det en handfull lantbrukare som sysslar med conservation agriculture. (Agfundernews) Läs här ➔
Därför vill stora jättar hänga med startups
Allt fler stora livsmedelsjättar startar egna acceleratorprogram för att locka till sig startups. Det handlar inte bara om hjälpa små företag att blomstra, utan även att hålla sig ajour med trender och tävla som entreprenörer. (CNN) Läs här ➔
Omtalad blödande burgare nu i Sverige
Den plantbaserade burgaren från Beyond Meat som ska smaka, se ut och blöda som kött finns

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo