Lokalproducerat mat efterfrågas som aldrig förr – men vad betyder egentligen begreppet? Och vilken roll spelar den lokala maten i framtiden? Välkommen till en morgon där vi trendspanar och samtalar med experter.
Lokalproducerat har seglat upp som en klar etta på trendtoppen. I både konsument- och branschundersökningar rankas när- och lokalproducerad mat högt över den tidigare självklara ettan ekologisk mat. Varför har det blivit så, och vad innebär egentligen begreppet? Om jag bor i Stockholm och äter morötter som odlats på Gotland – räknas de som lokalproducerade?
 Trendspaning: Frida Jonson, AGFO
 Moderator: Lovisa Madås, AGFO
Paneldeltagare:
 Magnus Holmegård, Nordisk inköpschef, Livsmedel Sodexo Sverige
 Rebecka Milestad, Agronom & docent i miljöstrategisk analys KTH Royal Institute of Technology
 Tomas Erlandsson, Grundare Nordisk Råvara
 Filip Larsson, Grundare Stekosterian
Den här eventserien genomförs med stöd av våra partners Culinar, Fazer och Lantmännen.
The post Missa inte vårens sista AGFO Talk – live! appeared first on AGFO.

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo