AGFO möter de svenska entreprenörerna som vill servera insekter till folket – och djuren.
I december bildades branschorganisationen Insektsföretagen. Syftet är att lägga grunden för en svensk livsmedelsindustri med ätbara insekter. Vi tar tempen på de sju bolag som ingår i organisationen.
Eat:em

Produkten:
– Vår mission är en hälsosammare planet. Målet är att göra insekter, som både är nyttig och klimatsmart mat, till en naturlig del av människors kost. Det gör vi genom att ta fram goda syrsmjölsbaserade livsmedel som kräver ingen eller lite tillagning, berättar Martin Strid, grundare och vd.
Investerare:
– Nej, vi trollar med små medel. Just nu kör vi en kampanj på Kickstarter.
Har ni gjort en ansökan till EFSA för att godkännas som livsmedel?
– Ja, tillsammans med ett antal aktörer i Europa har vi gjort en gedigen ansökan.
Entofoder
Erik Stenberg och Fredrik Holmgren Holm.
Produkten:
– Vi odlar fluglarver, Black Soldier Fly, på sidoströmmar från livsmedelsindustrin. Fluglarverna säljer vi som djurmat och som foder, säger Erik Stenberg på Entofoder.
Investerare:
– Nej, inga investerare än.

Har ni gjort en ansökan till EFSA för att godkännas som livsmedel?
– Nej, vi arbetar med foder. Skulle insekter bli godkända som livsmedel i Sverige skulle vi kanske börja odla andra typer av insekter.

Global Bugs

Peter Arndt på Global Bugs.
Produkten:
Det första bolaget i Sverige med

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo