Nytt sätt att bekämpa matsvinnet, ätbar bomull och grödorna som räddar klimatet – det är några av nyheterna när AGFO summerar veckan.
Forskarna: Vi måste utnyttja resurserna rätt
Fyra års intensiv forskning om hållbar och effektiv livsmedelsproduktion inom vatten- och jordbruk är till ända. På AquaAgri-konferensen i Stockholm presenterade forskarna sina fynd. (AGFO) Läs mer här ➔
Så hindras svensk matinnovation
I måndags var det äntligen dags för terminens andra AGFO Talk! Panelen diskuterade hinder för innovation såsom brist på kompetens och avsaknad av samarbete mellan universitet och näringsliv. (AGFO) Läs mer här ➔
Unikt samarbete mellan bonde och kock
Varje dag väljer kocken Mikael ut råvaror hos bonden Andreas som han använder i sin restaurang. Andreas får betalt i procent av omsättningen, och matsvinnet minskar. (Land Lantbruk) Läs mer här ➔
Hon utforskar gränslandet mellan teknik och mat
Svenska designern Erika Marthins har skapat en studio där matupplevelsen inte bara innefattade textur och smak, utan också ljus, ljud och rörelse. (JWT Intelligence) Läs mer här ➔
Ät upp din bomull
Bomull är känt för sitt fiber som används i kläder, men dess frön har nu fått uppmärksamhet för något helt annat. Forskare har hittat ett sätt att modifiera fröna så att de blir ätbara för människor. (Reuters) Läs mer här ➔
Grödorna som räddar klimatet
Mellangrödor såsom oljerättika och åkerböna binder kol i marken som annars skulle

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo