Fältrobotar, matsvinnsinvestering, upprop för svenska bönder och foton som avslöjar vikten – allt och mycket mer när vi summerar veckan som har gått inom foodtech och agtech.
NYHETER
Odlar kött – på spenatblad
En professor i Massachusetts försöker att odla muskler från en ko på ett spenatblad. Hur bra djurceller växer på ett blad är dock för tidigt att sia om då metoden är i väldigt tidigt skede. Läs här➔
Pengar rullar in i matsvinn
Klarna-grundarens stiftelse Norrsken Foundation gör ny satsning i matsvinnsföretag. Nu investerar man i foodtechbolaget Whywaste som ska minska matsvinnet i matbutikerna. (DiDigital) Läs här ➔
Skarpt läge för fiffig fältrobot
Solcellsdrivna ogräsroboten från schweiziska Ecorobotix kan finnas till försäljning redan i år. Roboten rör sig mellan raderna på fältet, identifierar och besprutar ogräs med hjälp av två mekaniska armar. (Profi) Läs här ➔
Kapa mellanhänderna vägen framåt
Att kapa mellanhänderna så att lantbrukare kan sälja direkt till konsument är vägen framåt, menar Lena Ramstedt vars familjeföretag i sörmländska Vingåker precis har lanserat appen Matmötet. (Agfo) Läs här ➔
Miljardregn över robotfixerad pizzeria
Zume Pizza som med hjälp av robotar lagar och levererar pizza kan vara på väg att få en investering på 750 miljoner dollar. Zume använder sig bland annat av en robot från svensk-schweiziska ABB. Läs här ➔
Torkans

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo