Sommaren är här och med den tid för läsning. Låt oss presentera ett alternativ till deckaren – rapporter om allt spännande som sker inom framtidens matsystem. Här är de bästa rapporterna just nu.
EAT-Lancet: Diet för både hälsa och planet

I våras släpptes EAT-Lancet rapporten och den slog ned som en bomb i matvärlden. För första gången har forskare inom både hållbarhet och människors hälsa samarbetat för att skapa en diet som gynnar både människan och planeten.  Hämta rapporten här ➔
Läs även: Rockström ”Vi håller på att misslyckas”
ICA: Framtidens stora hälsoutmaningar

För tredje gången släpper ICA en framtidsrapport och den senaste upplagan berör hälsa. De identifierar stress, hälsoklyftor och bakterier som de viktigaste framtidsfrågorna inom hälsa.  Hämta rapporten här ➔
Ellen MacArthur Foundation: Staden och den cirkulära maten

Organisationen Ellen MacArthur Foundation verkar för att accelerera omställningen till en cirkulär ekonomi. Det gör de exempelvis genom att producera rapporter. Den här handlar om stadens roll i omställning till ett cirkulärt matsystem. Hämta rapporten här ➔
Food & Friends: Avslöjar svenskarnas matvanor

I årliga Matrapporten från Food & Friends får vi veta mer om svenskarnas matvanor. Det visar sig till exempel att vi äter mindre kött och mer närproducerat, dricker mindre alkohol och spontanhandlar ofta.  Hämta rapporten här ➔
Agfunder: Investeringar

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo