Palmolja av koldioxid, jordgubbsrobotar och var klimatutsläppen på mat finns mest. Häng med när vi summerar nyheter inom foodtech, agtech och hållbarhet.
Nya vapen för att spåra mat
Vilken betydelse får nya tekniker som blockkedjan och dna-spårning framöver? AGFO djupdyker i spårbarhet inom matsystemet och möter bland andra Mikael Haglund från IBM Sverige. (AGFO) Läs mer här ➔
Nasateknologi gör protein – av koldioxid
Palmolja, fiskfoder och protein till livsmedel går att ta fram med hjälp av infångad koldioxid. Det menar startupbolaget Kiverdi som använder Nasateknologi och ”kolfermentering”. (The Spoon) Läs mer här ➔
Matimport bakom stor del av Sveriges utsläpp
Mer inhemsk produktion skulle minska Sveriges miljöavtryck markant. Idag uppstår en stor del av svenskarnas miljöpåverkan utomlands på grund av hur den importerade maten produceras, framför allt mängden kemikalier. (Land Lantbruk) Läs mer här ➔
Ökat tryck på resurser kan ge lyft för insekter
Minskande jordbruksland och ökad befolkning är två skäl till att det pratas insekter i Asien, en kontinent där det redan står på menyn. Mätta människor, ta hand om matavfall och bli foder till djur är i fokus för nya startups. (Agfunder News) Läs mer här ➔
Robot skördar jordgubbar i stor skala
Nu skördar fältrobotar jordgubbar i stor skala i USA. Agrobot kan på tre dagar skörda jordgubbar på 100 hektar. (Future Farming) Läs mer här och video nedan ➔
Dataanalys

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo