Entreprenörduo ska rekrytera nya lantbrukare till att odla fisk på land, ljus ändrar smaken på grönsaker och 4 000 hektar sojabönor sådda utan förare – det är några av nyheterna när AGFO summerar veckan.
Fiskodling på land redo för expansion
I en lada på den skånska landsbygden bedriver Mikael och Johan odling av framtidens klimatsmarta fisk. Duon är nu redo att skala upp – målet är 30 nya lantbrukare som gör samma sak som dem inom fem år.  (SVT Skåne) Läs mer här ➔
Ändrat ljus byter smaken på grönsakerna
Genom att ändra ljuset i inomhusodlingen kan forskarna byta smak, lukt och vitamininnehållet på grönsakerna. De vitaminrika grönsakerna kan göra stor skillnad där det råder näringsbrist. (The Straits Times) Läs mer här ➔
Pensionssparande för planeten
Efter svårigheter att hitta pensionsbolag med miljömässig inriktning valde Måns Ullerstam att ta tag i problemet själv och lanserar nu Kale United. (AGFO) Läs mer här ➔
Känn hur färsk maten är med din fingertopp
Foodtech-startupen Mimica har skapat en märkning som ändrar form när maten åldras. Om maten är färsk känns märkningen jämn. När den blivit oätbar blir märkningen knölig. (Agfunder News) Läs mer här ➔
Vad är på gång inom europeisk foodtech?
Nyligen har det släppts inte bara en utan två rapporter om Europas foodtech. I dessa framkommer att Tyskland, Storbritannien och Frankrike

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo