Få betalt för kolinlagring, Coronavirusets påverkan och växtbaserat kycklingalternativ – det är några av veckans nyheter inom matsystemet.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

🦠 Coronautbrottet hotar inte matförsörjningen
”Men börjar konsumenterna uppföra sig irrationellt och bunkra ohämmat kan det förvärra situationen”. Det säger landsbygdsminister Jennie Nilsson efter torsdagens möte med Sveriges livsmedelssektor. Dock kan det på sikt bli brist på vissa importvaror. (ATL, betallänk) Läs mer ➔
🦠 De lämnar varorna vid dörren
”För allas trygghet undviker vi för närvarande fysisk kontakt vid leveranstillfället”. Det och en rad andra åtgärder tar Mathem till för att hindra smittspridning av Corona-viruset. (Ehandel) Läs mer ➔
🦠 COVID-19: Mer om Coronavirusets påverkan på matsystemet hos Market, Livsmedelsföretagen, Livsmedelsverket, ATL, Land Lantbruk. Internationellt: The Spoon
Så ser det ut i ditt kylskåp om 20 år
Gissa vad vi äter till middag? Framtidens mat är inte vad du tror. Aftonbladet tog hjälp av AGFO-Frida för att spana in i framtiden. (Aftonbladet) Läs mer ➔
Klimatmärkning av mat kritiseras
Flera tjänster och produkter visar idag hur stora växthusgasutsläpp ett kilo av en viss produkt orsakar. Faran är dock att siffrorna inte visar hela sanningen och lätt missuppfattas. (AGFO) Läs mer ➔
Big business för ohederliga
Livsmedelsfusk hittas i upp till 3 procent av försäljningen av livsmedel, motsvarande 9 miljarder kronor per år. Detta enligt Livsmedelsverkets nya

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo