Alger spås bli nästa stora svenska matindustri, så ska lantbrukare få betalt för klimatinsatser och studie visar att reducerad plöjning kan ha flera fördelar – dags att summera veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Insekter inte lika hett längre
Sedan insekter godkändes som livsmedel i Finland har konsumenternas intresse vuxit långsammare än förväntat. Nu satsar branschen på nya insektsarter och produkter för att vända trenden. (Land Lantbruk) Läs mer här ➔
Kliv in i ett världsledande matlabb
I världens mest omfattande matlaboratorium designar kockar och forskare inom virtual reality och 3D-printing matupplevelser på en helt ny nivå. (AGFO) Läs mer här ➔
Lantbrukare ska få betalt för sina klimatinsatser
I den amerikanska delstaten Montana ska lantbrukare som har rotationsbeten få betalt för det. Detta då betesmetoden binder kol och därmed gör en viktig klimatinsats. (Agfunder) Läs mer här ➔
Nästa stora svenska matindustri växer i havet
En snabbväxande och outnyttjad resurs – så beskrivs odling av alger. Nu laddar flera svenska aktörer för expansion. (Ny Teknik) Läs mer här ➔
AI-tunga ska bekämpa matfusk
En AI-tunga ska kunna känna av smaker och dofter mycket snabbare och effektivare än dagens sensorer. Den ska kunna lära sig känna igen olika smakers unikhet och därmed kunna avgöra om det skett något fusk. (Foodnavigator) Läs mer här ➔
De

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo