Alger får kor att släppa ut mindre metangas, dessa svenska råvaror efterfrågas av matjättarna och 21 självkörande traktorer – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

De odlar med havsvatten
En skotsk startup hjälper bönder att odla grödor med hjälp av saltvatten direkt från havet. På fälten vid strandkanten odlas nu örter som frodas i det salta vattnet, och konsumentintresset för dem växer stadigt. (Reuters) Läs mer ➔
Kunskap om maten hårdvaluta
”Det här är blir också ett sätt för företagen att friskriva sig från ansvaret, de behöver bara uppfylla de lagar och regler som gäller, men inte ta ansvar för att maten verkligen är hållbar”, säger forskaren Carl Yngfalk om digitaliseringen av maten. (AGFO) Läs mer ➔
Ny karta över ”ghost kitchens”
I takt med att hemleverans av mat ökar bygger restauranger ghost kitchens – kök som enbart är till för tillagning av maten som ska levereras. Nu finns en karta över aktörerna som satsar på de dolda köken. (The Spoon) Läs mer ➔
21 insikter från höstens event
Klimatneutrala lantbruk, framtiden för måltidsturism och konsumenter som är trötta på dieter. Dessa ämnen och många fler har diskuterats i höst. Team AGFO delar med sig av insikter från sju späckade event. (AGFO) Läs mer

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo