Restaurang utan matsvinn, flaskvatten på grönsaksvatten och kol i marken blev succé – häng med när vi summerar veckans nyheter inom foodtech, agtech och hållbar mat.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Paul Svensson öppnar ny klimatsmart restaurang
Krogsatsning: Kocken Paul Svensson öppnar nytt med lokalt fokus. ”Det här ska bli en zon utan matsvinn och engångsplast”. (Aftonbladet) Läs mer här ➔
Robotar mot nya höjder
Från gård till fabrik och konsument – häng med när vi listar 10 nya robotar som skapar nytta eller nöje. (AGFO) Läs mer här ➔
De gör flaskvatten på grönsaker
”I generationer har vi använt regnvatten för att göra mineralvatten. Det här är en ny vattenkälla som är tillgänglig världen runt”, säger en av grundarna till en startup som tar tillvara på vatten som blir över när man bereder grönsaker. (Good Food) Läs mer här ➔
Succé att betala bönder för kolinlagring
Indigo Agriculture satsning på att betala lantbrukare för att binda kol i marken blev succé. Målet var att ha 1,2 miljoner hektar med i projektet inom det första året – det uppnåddes på fem veckor. (Modern Farmer) Läs mer här ➔
Premiär för nattöppen och obemannad butik
Oslo har fått en obemannad butik som hålls öppen dygnet runt. Den fungerar precis som en vanlig Coop-butik under

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo