Så kommer vi äta 2020, de dödar ogräs med vattenånga och Michelinguiden hittar hållbara restauranger i Sverige – häng med när vi summerar veckans nyheter inom foodtech, agtech och hållbar mat.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Konsumtionen av svenskt kött fortsätter öka
Sedan 2017 har den totala förbrukningen av kött i Sverige minskat, men andelen som är svenskt har ökat. Utvecklingen har fortsatt i samma riktning i år, visar färska siffror. (GP) Läs mer här ➔
Svenska restauranger förebilder inom hållbarhet
Hur ser en restaurang ut där hållbarhet är huvudingrediensen? Svaret hittar Michelinguiden i Sverige, och lyfter flera restaurangers arbete med lokala ingredienser och minskat svinn. (Michelin Guide) Läs mer här ➔
De tror på foie gras – från labbet
Foie gras är en problematisk delikatess. För att fågelns lever ska bli tillräckligt fet måste djuret tvångsmatas. Ett japanskt bolag har därför börjat utveckla ett cellbaserat alternativ. (The Spoon) Läs mer här ➔
Trendrapport: Så äter vi 2020
Hållbarhetstänket kommer att tas till nästa nivå. Nu ska maten inte bara vara bra för planeten, utan också för våra medmänniskor. Det spås bli nästa års stora mattrend, enligt Food & Friends trendrapport för 2020. (Food & Friends) Hämta rapporten här ➔
Robotplockade hallon och tomater
”Idag lämnas mellan en fjärdedel och en tredjedel av all mat

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo