Biologisk mångfald är helt avgörande för vår matproduktion – och hela mänskligheten. Frågan har blivit allt hetare i livsmedelsvärlden. Möt forskare och experter i vår temaartikel.
 

Så kan matföretag jobba med biologisk mångfald
Biologisk mångfald är en förutsättning för att nå miljömålen. Men hur kan företag jobba med frågan? Cecilia Mark-Herbert som är universitetslektor vid SLU med kunnande inom marknadsföring för hållbar utveckling inom livsmedel. ”Vi måste nyansera hållbarhetsbegreppen och där är biologisk mångfald ytterligare en dimension”, säger hon. Läs intervjun här
 

”Klimat och biologisk mångfald måste gå hand i hand”
Klimatkrisen är på allas läppar, men biologisk mångfald är minst lika viktig. ”Klimatfrågan har trängt ut biologisk mångfald. Men vi måste jobba med båda integrerat annars finns risken att göra stor skada om klimatåtgärder genomförs utan att tänka på biologisk mångfald, det menar SLU:s Torbjörn Ebenhard.
”Lösningar för klimat ska också beakta biologisk mångfald och vice versa”, säger han. Läs intervjun med honom här.

Rapporttips: Mänskligheten vid ett vägskäl
Biologisk mångfald har länge levt i skuggan av klimatfrågan, men allt fler inser att de två är sammanflätade och lika viktiga att jobba med. I september 2020 släpptes den femte FN-rapporten om biologisk mångfald, som visar att inget av de 20 mål som antogs 2010 har nåtts. Sex av målen är

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo