Nyttiga (!) potatischips, profiler om framtidens utmaningar och nya investeringar. Vi summerar veckans viktigaste nyheter inom foodtech och agtech!

Tips – skaffa AGFO weekly så får du vår omvärldsbevakning i din inbox!  Signa upp här

Pop up-marknad med nya produkter
En tallrik som mäter vad du äter, nyttiga (!) potatischips och kryddor av odlat kött – allt syns på sommaren nya framtidsmarknad i New York. (Future Market) Läs mer här ➔
Uppfinnar-Ole hjärnan bakom roboten
Lantbrukare som sköter sina fält med robotar har länge varit en utopi. Men först nu är den moderna tekniken mogen för att sensorer ska kunna vara lika skickliga som mänskliga sinnen. Det menar Ole Green, direktör för det danska företaget Agrointelli. (Agfo) Läs mer ➔
Rätt kött på grillen
Forskaren Pernilla Tidåker berättar i Vetenskapsradion att svenskt naturbeteskött är det bästa miljövalet av köttbitarna på grillen eftersom det gynnar biologisk mångfald. (Vetandets värld) Lyssna här ➔
Kina satsar på autonoma maskiner
Kina lanserar ett pilotprogram för autonoma maskiner i jordbruket. Fokus är att  experimentera med nya maskiner, ny teknik och nya metoder för att öka produktiviteten och göra de kinesiska lantbruken mer miljövänliga. (Bloomberg) Läs mer här ➔
Bi-fri pollinering lockar investerare
Startup-bolaget Edete arbetar med en ny teknik som ett alternativ till pollinering via bin. Nu plockar de in 3 miljoner dollar i en investeringsrunda. (Agfunder) Läs mer här ➔
Profiler

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo