13 startups: Våra viktigaste lärdomar och råd

Att vara nystartad i livsmedelsbranschen är tufft – väldigt tufft. Möt 13 modiga agtech- och foodtechstartups som delar med sig av lärdomar, tips och råd.
”Ha en tydlig plan, men var inte rädda för att göra en ny plan varje månad”
Whywaste är en applikation som ska hjälpa dagligvaruhandeln att få en daglig lista över de produkter vars bäst-före-datum håller på att gå ut. Lanserades 2016.
Annika Hellenberg, du är en av grundarna av Whywaste. Vilka är era största lärdomar hittills?
– Att vara nischade kan göra det både svårt och lätt att ta sig fram i en bransch. För oss har det varit väldigt positivt att vara matsvinnsexperter, glöden har blivit vår största tillgång. Vi har funnit synergier med andra som brinner för samma sak – investerare, företag och organisationer. Vi har lärt oss att det ofta är vi som driver utveckling, resultat och beslut – det är vi som håller den taktpinnen, både inom branschen men också i samtal med kedjor.
Vad hade ni gjort annorlunda om ni hade startat idag?
– Vi har precis avslutat Breakit:s initiativ BreakIt Impact Challenge, där vi verkligen satte oss själva på prov för att se hur vi som företag bedriver vårt miljöarbete. På många punkter har vi redan ett bra

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram