KOntakta oss
kontakta oss

14 spännande fältrobotar och projekt

29 mars, 2018

Det pågår forskning och utveckling runt om i världen på fältrobotar. Men helt självkörande är det få som är – än så länge.
Allt mer automatisering inom lantbruket och en teknikutveckling i rasande fart gör odlingen smartare. När ser vi svärmar av självkörande robotar på fälten och en lantbrukaren som håller koll på avstånd? Det lär dröja ett tag. Men – vissa robotar finns redan nu, även om utvecklingen är i sin linda.
Här är 14 intressanta exempel!
Farmbot– för den småskaliga odlaren 

Open source-projektet Farmbot släppte nyligen sitt senaste bygge, Genesis XL. Ett system för att automatisera skötseln av grönsaker i trädgården,  hela vägen från frö till skörd. Farmbot kan så, vattna, mäta fukt, rensa ogräs och ge rätt mängd näring till grönsakerna. På ungefär ett år har de fått ut runt 500 exemplar runt om i världen.
Handsfree hectare
Foto: Handsfree hectare
I Storbritannien har man under förra odlingssäsongen odlat maltkorn på ett hektar – enbart med förarlösa maskiner och drönare. Det här är världens första helautomatiska odling. Inte en mänsklig fot på fältet från sådd till skörd! Bilden visar förra årets skörd av maltkorn. I höstas sådde man vete och arbetet går att följa här.
Ogräsdödaren Blue River Technology
Foto: Blue Riber Technology
Blue River Technology är

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu