KOntakta oss
kontakta oss

200 obemannade närbutiker hett för landsbygden

2 maj, 2018

”Det är varken vettigt mot miljön eller mot människor som bor på landsbygden att de ska behöva ta bilen några mil för att köpa en limpa bröd och några liter mjölk”. Det menar Bea Garcia, vd för Lifvs Scandinavia som vill etablera obemannade butiker i glesbygden.
Hon och fyra andra initiativtagare har startat upp bolaget som ska förse landsbygden med obemannade, dygnetruntöppna närbutiker med ett bassortiment på cirka 400 varor.
Bea Garcia.
– Vi vill gå emot butiksdöden på landsbygden. Själv är jag från Kiruna, och har dessutom kuskat runt som säljare i Sveriges alla kommuner. Jag har upplevt en landsbygd på väg att försvinna, så jag vet vad jag pratar om, säger Bea Garcia.
Lifvs målsättning är att inom kort etablera  200 obemannade butiker i landet. Logistikkedjan är klar med leveranser, städning och påfyllning och så förstås appen, som kunden laddar ner för att kunna använda tjänsten.
– Det är enkelt att bli medlem, man registrerar namn och mailadress, väljer sin närmaste butik och lägger in sina kortuppgifter. Sedan kan man börja handla, förklarar Bea Garcia.
Lansering till sommaren
Först ut är några butiker i Mellansverige. De öppnas till sommaren och Bea Garcia tror att de blir ett välkommet komplement till den service som finns idag.

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu