KOntakta oss
kontakta oss

9 spännande startups i våra grannländer

4 juli, 2019

Det bubblar av innovation inom matsystemet från myllan ända till konsument. Och inte bara i Sverige – utan även i våra grannländer. AGFO listar ett gäng startups och projekt som rönt framgång och uppmärksamhet i Norge, Finland och Danmark.
Finland
The Meal Planner
 
Foto: The Meal Planner
Medtech-startupen Mealplanner kombinerar dataanalys, måltidsplanering och dietråd i realtid för att förebygga fetma och sjukdomar som diabetes. Företaget kopplar ihop tekniklösningar som hälsoappar och smartklockor med din diet och justerar den utifrån stress och energinivåer, glukos och fettnivåer. Företaget grundades 2016 och har hittills dragit in 1 miljon euro i investeringar, enligt sajten EU-startups.
Solar Foods
Foto: Solar Foods
Förmodligen ett av de mest omskrivna startupbolagen – trots att man ännu inte har någon produkt på marknaden. Tekniken är dock spännande. Solar Foods jobbar med att ta fram ett ätbart protein gjort av elektricitet och luft. Proteinet tas fram genom att man elektrolyserar vatten för att skapa väte. Vätet kombineras med koldioxid och mineraler för att mata mikrober som skapar protein. Mikroberna värmebehandlas för att göra proteinpulvret.
”Vårt mål är att utveckla proteinet till en högkvalitativ produkt vars miljöpåverkan blir 10-100 gånger mindre än köttprodukterna eller deras ersättningstillverkare som för närvarande finns på marknaden”, sade vd:n för Solar Foods Pasi Vainikk

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu