KOntakta oss
kontakta oss

AgEng konferensen i Wageningen 8-12 Juli

15 augusti, 2018

Ett hundratal deltagare deltog vid konferensen i Wageningen, Nederländerna, i mitten juli. Lantbruksteknik stod i fokus under veckan och flera seminarier gick parallellt plus ett antal demonstrationer och företagsbesök.

Användningen av AI (artificiell intelligens) i lantbruket förutsätter bra kommunikation, bandbredd och kraftfull lokal beräkningskapacitet.

Portalen Akkerweb ska hjälpa lantbrukare och rådgivare med ökad användning av precisionsodlingsteknik. Det digitala verktyget finns i flera utföranden och antalet företag som ansluter sig till portalen ökar succesivt. https://akkerweb.eu/en-gb/

Robotar visades i stor omfattning, t.ex. Bosch. Robotgräsklipparen är försedd med en robotarm som klipper buskar. Skörd av paprika kräver mycket arbete. Kameran på robotarmen styr armen till rätt läge som plockar och sorterar.

Robotar som använder bildanalys för identifiering och styrning är vanligt förekommande.

Sprutteknik och fläckvis sprutning demonsterarades. Kameran med varumärket Weed-It identifierar ogräsförekomst och styr individuellt munstycke/ . http://www.weed-it.com/applications/self-propelled-sprayers

Tomas Johansson (RISE)

Bosch robotarm för trimning av buskbom

 

Skörd av paprika med robotarm

Krysantemum plockrobot (Deliflor)

Växthusglaslucka som lins för varmvatten

 

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu