KOntakta oss
kontakta oss

AGFO gästar SvD Ekonomistudion

24 april, 2018

Allt fler får upp ögonen för jordbruket och de teknikförändringar som pågår inom sektorn. Lovisa Madås, journalist och ansvarig för AGFO, medverkade på tisdagsmorgonen i SvD:s Ekonomistudion för att prata om de tekniktrender som omvandlar jordbruket.

Missa inte AGFO talk fredag 4 maj – haffa din gratisplats här
…och missa inte heller vår trendspaning, gratis i din inbox varje fredag! Signa upp här

Agtech och det som händer inom jordbruket är något investerare allt mer får upp ögonen för.
– Agtech och foodtech är två begrepp som vi ser växer. Agtech är ett begrepp för att beskriva den teknik som förändrar jordbruket. Då pratar vi drönare, satellitbilder, nya sätt att odla i slutna system som vertikalodlingar, internet of things, självkörande maskiner. Foodtech är begreppet som beskriver teknikskiftet inom hela livsmedelskedjan, sade AGFO:s Lovisa Madås i SvD:s Ekonomistudion.
Ny teknik kan hjälpa till att lösa vissa av frågorna kring hur vi ska föda den växande befolkningen på planeten och samtidigt ta vara på de resurser som finns.
– Sverige är ett framgångsland när det gäller lantbruk. Vi har ett jättefint och hållbart lantbruk med superentreprenörer. 170 000 människor jobbar inom lantbruk och skogsbruk och de gröna näringarna i Sverige idag. Fler och fler använder sig av ny teknik och

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu