Debatt om maten och klimatet, Ica börjar sälja ätbara tallrikar, köttjätte om sina investeringar i odlat kött och e-handel för lokala råvaror expanderar. Fyra av veckans nyheter inom foodtech och agtech.
Bra tips – skaffa AGFO weekly så får du vår omvärldsbevakning i din inbox! Signa upp här
Rockström: Maten förtjänar ett toppmöte
”Mat orsakar upp till 30 procent av utsläppen av växthusgaser (om vi inkluderar avskogning), är huvudorsak till förlust av biologisk mångfald, övergödning och markutarmning. Enkelt uttryckt: fixar vi maten, fixar vi hälsan för människor och planet”, skriver Johan Rockström. (Dagens Industri) Läs mer ➔
Så tacklar de utmaningarna
EU-regler, nya stadsodlingar och stenhård konkurrens från södra Europa – så tacklar svenska jättarna Orto Novo, Svegro och Spisa Smaker utmaningarna. (AGFO) Läs mer ➔
Ica börjar sälja ätbara tallrikar
Det händer mycket kring livsmedelsförpackningar. I veckan berättade Ica att de börjar sälja ätbara engångstallrikar av 100% vetekli. Agfo listar elva förpacknings- och materialinnovationer. (AGFO) Läs mer ➔
Därför investerar köttjätten i odlat kött
Amerikanska Tyson Foods investerar i odlat kött-företag och IoT-lösningar för producentledet. I en läsvärd intervju berättar Tom Mastrobuoni vid Tyson Ventures varför de gör dessa investeringar och om framtida planer. (Agfunder News) Läs mer ➔
Butiken med enbart nya livsmedel
Genom att låta nyfikna konsumenter utvärdera nya livsmedel direkt vill Berlins nya Feedback Factory skapa