KOntakta oss
kontakta oss

Agromek i Danmark, ingen besvikelse

11 december, 2018

Innovationstorget Agromania på Agromek imponerar, där presenterades flertalet nyheter på bred front allt från mekaniska innovationer för potatisodling till helt autonomt fungerande robotar i lantbruksmiljö. SmartAgri har haft möjlighet att besöka mässan under några dagar och presenterar här några axplock, dock långt från allt.  Intresset är stort för ny teknik och applikationerna många, stor fokus på precisionsodling, även anpassning och integration av ny teknik i äldre maskiner så som Thorsen-Teknik retrofit-system ISOBUS Artemis för variabel utsädesgiva som man kan komplettera sin såmaskin med.  Ett annat innovativt och ergonomiskt hjälpmedel är EIKSteer, en enkel knappsats som man styr maskinen med istället för ratten, samt knapptryckning för 180° sväng (se bilder längre ner).  Till och med representanter (WSN) från Thailand söker nya nätverk och arbetar för att digitalisera risodlarnas verksamhet för att öka kompetensen och anpassa sig till det moderna jordbruket.

 

FarmDroid lanserar sin sådd och ogräsbekämpande robot under 2019. En robot klarar 20Ha under säsong som är helt eldriven med solceller som stödjande energikälla. Ogräsbekämpningen är mekanisk och bygger på positionering från sådden, dvs. inga kameror. Bäst av allt; återbetalning under ett år enligt deras kalkyl!

Läs mer på Maskinbladet.dk :  video FarmDroid (Maskinbladet.dk)

 

 

 

AGROINTELLI Robotti, IPS Headland och CloverCam

Flertal innovationer presenterades från Agrointelli, bl.a. Robotti, en autonom robot som har kompabilitet till de flesta hydraulburna maskiner, kommer kunna köpas under 2019. CloverCam mäter klöverinnehållet i vallen som ger indata inför gödningsspridning efter första skörden. och inte minst Agrointellis / IPS Headland patenterade lösning för att individuellt sätta i och lyfta varje plogkropp som ger bättre och jämnare skarv mot vändtegen och kil som kan minska ogräsförekomst i det området. dessutom blir det snygg plöjning. Ska noteras att Kuhn presenterade liknande lösning dock endast för de sista plogkropparna.

 

 

Se även ; CloverCam on Robotti

 

 

MSR Optiweeder, en helt mekanisk styrning mot kupfåran och smart mixfunktion för effektiv och miljövänlig ogräsbekämpning, behöver ca 15-20 km/h för att göra jobbet.

Redskapet är utvecklat av lantbrukaren och potatisodlaren Michael Stolsberg-Rohr (bild nedan), tillverkas av Yding Smiede&Maskiner och har testats hos SEGES (Sven Hermansen t.h. i bild nedan) med gott resultat, video Optiweeder (Maskinbladet.dk)

 

 

 

Fieldsense visar komplett väderstation som kan hyras på årsbasis och som i kombination med deras precisionsmodul (app) ska hjälpa lantbrukaren i beslut.

 

 

CMN lanserar Intelligent Flow på deras ogräsharv

Styrd djupreglering med två referenspinnar som är instrumenterade och ger feed-back beroende på jordens bonitet och motstånd. Harven arbetar med självsvängande vibrerande pinne (sidled) och skall köras i 12-15km/h för att ge effektiv bearbetning

 

 

Ett annat koncept för ogräsharvning kommer från Treffler, som med mycket tät formation av lätta harvpinnar och patenterat dubbelfjädersystem ger konstant last i jorden för att effektivt eliminera ogräs.

Erbjuder för stora som små...

 

 

Thorsen-Teknik EIKSteer, ger bättre förarmiljö genom minskad axel och armbågsutmattning när man har körning med många vändningar. Kan integreras i alla nyare maskiner med elektrohydraulisk ventil i styrsystemet ca12.000DKR, äldre maskiner behöver kompletteras med ventil också.

 

 

 

 

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu