KOntakta oss
kontakta oss

Agroväst och RISE värdar för Sverigemöte i projektet PestNu!

2 april, 2024

Den 13-15 mars så hölls det femte fysiska partnersmötet för projektet PestNu på SLU Alnarp i Green innovation parks lokaler. Där samlades alla partners från 9 olika länder för att diskutera framsteg inom alla arbetspaket och vad vi har kvar att jobba med tills projektets slut i oktober. Diskussion kring kommande försök i Spanien diskuterades samt tester av innovationerna som tagits fram inom projektet. Från Agroväst sida deltog Amanada Ahlqvist, Emma Hansson och Thomas Börjesson.

”Det var många av deltagarna på mötet som tyckte vi fått ihop ett bra möte där de var nöjda med Agroväst och RISE insats i att vara värdar för partnersmötet.” säger Amanda Ahlqvist

”Ett stort tack till Green innovation park och Niclas Östlund, med teknikerna Jan Gustafsson och Benny Holm som hjälpte oss med lokal och det tekniska kring mötet. Även ett stort tack till restaurang Alnarp för den väldigt goda, närproducerade maten och fikat vi fick under mötesdagarna” avslutar Amanda Ahlqvist.

Amanda Ahlqvist | Agroväst

På fredagen den 15 mars så var vi på ett studiebesök hos Peter Säll och hans personal på Kabbarps trädgård AB. Där fick vi en presentation om hur de jobbar med olika anpassningar mot klimatfrågor, växtskydd och utvecklingen inom tekniska hjälpmedel som de satsat på för att kunna odla mer säkert och hållbart. Sedan fick vi en guidad tur i deras växthus där de odlar kryddor och sallad i stora krukor, vilket de är branschledande inom i Sverige. Detta studiebesök var väldigt uppskattat av hela PestNus alla partners som deltog.

Dagarna tre gav även mycket diskussioner i pauserna kring samarbete kring eventuella nya projektsamarbeten efter PestNu avslutas, vilket ger mervärdet med fysiska partnersmöten.

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu