KOntakta oss
kontakta oss

”Allt att vinna på att ta hand om sina startups”

14 maj, 2020

Acceleratorer och inkubatorer är som bäst när de öppnar upp sin data, sina nätverk och marknader. Det säger de foodtech-startups som AGFO har varit i kontakt med.

Det här är del 2 i en artikelserie om de svenska innovationshubbarna. Läs även del 1 och del 3

Nils Österström är medgrundare av Morabaserade Tebrito. Företaget startades 2016 och bedriver storskalig produktion av mjölmask som blir livsmedel, foder och växtnäring.
Han anser att inkubatorer och acceleratorer kan fylla en ”otroligt viktig funktion”. Bolaget har deltagit i flera sådana initiativ, däribland Dalarnas science park och EIT Climate-KIC Nordic.
– De kan hjälpa till med allt från finansiering till att hitta nya kunder och marknader. Men även ge legalt stöd kring hur man till exempel hanterar immateriella värden såsom patent, säger Nils Österström.
Man har allt att vinna på att ta hand om sina startups.
Elin Aronsen Beis är grundare av Solnabaserade Foodloopz som hon startade 2016. Startupen hjälper företag att minska sitt matsvinn på olika sätt. Foodloopz har bland annat deltagit i Tillväxtverkets bootcamp-helger, EU-projektet Matlust, Sweden foodtech, som är en plattform och mötesplats för foodtech-aktörer, samt Sodexos accelerator Sparx som man fortfarande har en tät dialog med.
Elin Aronsen Beis,  Foodloopz
Hon tycker att accelerator- och inkubatorprogram verkligen kan stärka nystartade

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu