KOntakta oss
kontakta oss

Är det här framtidens kyckling?

26 januari, 2018

Att Amazon Go sparkade upp sina dörrar har nog inte undgått någon. Men det är mer som händer inom foodtech- och agtech-världen. Här är veckans omvärldsbevakning:
MATEN
Är det här framtidens kyckling?
Framtidslabbet Future Market har tagit fram ett antal konceptprodukter för inspiration. Som Block Birds – kycklingprodukter som verifierats med hjälp av blockchain-teknik. På förpackningens utsida kan du följa hela kedjan: födsel, slakt, leverans till mataffären. (Future Market)
PENGARNA

Champagne på svarta vinbär
AI, champagne på svarta vinbär, ny typ av förädlad broccoli och ett säkert system för införandet av nya grödor – där är några innovationsprojekt som beviljats stöd. (Landsbygdsnätverket)
PENGARNA
Ikea investerar i foodtech (igen)
Nu kliver möbelgiganten in som minoritetsägare i matsvinnsbolaget Matsmart. Tidigare har Ikea bland annat investerat i vertikalodlingsbolaget AeroFarms. (Ehandel.se)
 
  Signa upp på AGFO weekly – då får du nyhetssammanfattningen till din inbox varje fredag morgon    signa upp här 
PENGARNA

”Urrk”-faktorn ska lösas
Karin Wendin, professor i mat- och måltidskunskap, har ihop med sitt team fått 2,6 miljoner för att öka acceptansen för ätbara insekter. En utmaning som de tittar på är ”urrk”-faktorn. (Bugburger)
MATEN
Vinst för alla
Möt bonden Adam Arnesson som ställde om från lammproduktion till gråärter och spannmål. På ett år har gården halverat sina klimatutsläpp, men producerar ändå mer mat. (Land Lantbruk)
TEKNIKEN
Konservera på nytt sätt
Företaget Tata Steel har tagit fram en mobil konserveringsfabrik för att minska matsvinnet. Jordbrukare ska kunna konservera maten direkt på plats. Bra för miljön, bra för business. (JA.se)
PENGARNA
Norge satsar på

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2022 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu