KOntakta oss
kontakta oss

Ät upp ditt flöde

23 mars, 2018

Nu är den här – appen som ger dig receptförslag utifrån bilderna i ditt Instagramflöde.
800 miljoner. Så många användare har bilddelningstjänsten Instagram. Foton på mat utgör en stor del av kakan. I fallande ordning är det pizza, köttstekar och sushi som fotas mest. Själv är jag ansvarig för en diger mängd bilder på den japanska nudelsoppan ramen. Så till den grad att en nära vän hotade att säga upp vår vänskap ”om du lägger upp en till förbannad ramen-bild”. Men nu kan jag få revansch.
Unilever-ägda Knorr har tagit fram den nya tjänsten Eat your feed. Med hjälp av AI scannar tjänsten bilderna jag delar på Instagram. Tillbaka kommer förslag på recept som matchar mina minnen (och ja, recepten hämtas från Knorrs egen receptdatabas).
Med hjälp av AI får jag nu veta att mina 1 664 delade minnen bäst matchas med spenatsoppa, purjolökssoppa med rökt kolja och asiatisk fisksoppa. Känns som jag kan bli den nya Soup Nazi. Utvecklingsidé: koppla mitt flöde till var jag befinner mig mest (Sverige), koppla på lokala producenter och råvaror som är i säsong.
Instagram-bilder i alla ära. Men mina minnen vill jag få förstärkta med hjälp av luktsinnet. Smakreceptorerna kan skilja på de sex olika grundsmakerna medan luktsinnet kan urskilja hundratals olika dofter i extremt små kvantiteter. Vilken roll spelar

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu